Tarina

Tapaa Manu

Ravintoloitsija Manfred Schlegel – Manu – on Ravintola Hausmanin sydän. Manu vastaa keittiöstä ja yli 45-vuotinen rautainen alan kokemus takaa laadukkaan ruokailukokemuksen. Manulle on itsestäänselvyys panostaa parhaisiin raaka-aineisiin.

Manu on nähnyt Helsingin ravintolakentän muutokset ja kehityksen 1980-luvulta alkaen. Manulla on ollut ravintoloita ympäri pääkaupunkiseutua. Manu kertoo Töölönlahden rannan aina tuntuneen eniten kodilta. Parhaimmillaan perheellä on ollut samanaikaisesti kolme ravintolaa ja Manu kertoo tuon ajan olleen melkoista meininkiä. Yhteen paikkaan panostaminen mahdollistaa vieläkin parempien elämysten tarjoamisen asiakkaille ja aikaa jää perheellekin. Kun Töölönlahden aluetta alettiin rakentamaan olimme ensimmäinen ravintoloitsija alueella pari korttelia lähempänä Töölönlahtea. Nyt olemme aivan Helsingin rautatieaseman kupeeseen ja saamme tarjoilla saksalaisia-italialaista mutkattomia herkkuja yhä useammille Manu kertoo innoissaan.

Manu - Manfred Schlegel
Manu – Manfred Schlegel

Ravintola Hausmanin tiimi

Manu, tytär Satu Schlegel ja ystävällinen sekä palvelualtis henkilökunta luovat asiakkaille miellyttävän ravintolaelämyksen. Manun ja Sadun omistautuminen näkyy jatkuvana korkeana laatuna ravintolan keittiön ja ravintolasalin työskentelyssä. Ravintolassa panostetaan aina parhaisiin raaka-aineisiin, kaikki ruoka valmistetaan tuoreista raaka-aineista paikan päällä.

Kuten Hausmannin nimikin viittaa, ruokalista edustaa saksalaista -italialaista keittiötä. Listalta erilaisia pasta-annoksia ja badenilaiseen tapaan valmistettua maksaa.  Hausmanniin voit tulla pikaiselle lounaalle, piipahtaa lasilliselle tai illallistaa pitkän kaavan mukaan. Ravintola on myös erinomainen paikka viettää yksityistilaisuuksia ja Hausman tarjoaa myös catering-palveluja. Kesäaikaan ravintolan edessä on mukava terassi vastapäätä uutta keskuskirjastoa.